MotoGP-legende Valentino Rossi komt snel met beslissing of hij gaat stoppen

3 juni 2020

BSR Agency

Valentino Rossi maakte op zijn 17e zijn debuut in de hoogste klasse van de motorsport en rijdt 24 jaar later nog steeds rond. Maar aan die periode kan snel een eind komen, zo zegt de 41-jarige Italiaan. "Ik ben er nu achter gekomen dat ik het wel fijn vind om thuis te zijn.”


De motorsportlegende zegt dat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat hij rustig heeft na kunnen denken over het einde van zijn carrière. "Het leven zonder de prestatiedruk is erg fijn”, vertelt hij aan BT Sports. "Ik kan mij inmiddels voorstellen hoe het leven na de motorsport eruit ziet en ik denk dat ik daar van kan genieten. Dat is goed, want het maakt het wat makkelijker om een beslissing te nemen.”

'Geen deadline'
De 7-voudig wereldkampioen MotoGP zegt dat hij snel de knoop doorhakt. "Ik heb er de afgelopen maanden over nagedacht en ik zal zo snel mogelijk een beslissing nemen. Ik heb mezelf geen deadline opgelegd, maar ik denk niet dat ik nog heel veel tijd nodig heb. Ik zal zeker beslissen voordat het seizoen gaat beginnen.”

9 augustus
Het MotoGP-seizoen zou in maart in Qatar beginnen, maar door de coronacrisis is dat steeds uitgesteld. De 1e race staat nu gepland op 9 augustus in het Tsjechische Brno.