MotoGP-seizoen is afgetrapt met winst Dovizioso in Qatar

EPA

admin • 23:44, 10-03-2019 / Laatste Update: 11:35, 12-12-2023

De 1e race van het nieuwe MotoGP seizoen is gewonnen door de Italiaan Andrea Dovizioso. De Ducati-coureur kwam op het circuit van Losail als 1e over de finish in de GP van Qatar. Vlak achter hem werd de Spanjaard Marc Márquez 2e. De Brit Cal Crutchlow finishte als 3e.

Dovizioso ging meteen bij de start aan de leiding van de race die in kunstlicht werd verreden. De Spaanse Yamaha-coureur Maverick Viñales startte vanaf poleposition maar kwam moeilijk weg en viel al snel terug naar de 6e plek. In het 1e deel waren het vooral de Italiaan en de Spanjaard Alex Rins die een spannend duel uitvochtten. Márquez keek toe vanaf de 3e plaats en wachtte op zijn kans.

Die kans kwam er toen Rins in de slotfase enkele plaatsen terugviel. Zo ging Márquez in de voorlaatste ronde in de aanval. Hij reed op zijn Honda zelfs nog langs de Italiaan, maar Dovizioso pakte de leiding terug. Hij bleef de Spaanse regerend wereldkampioen op het laatste rechte stuk nipt voor en pakte zo de winst.