Motorcrosser Herlings hoopt op 1 september z’n rentree na voetbreuk te maken

15 augustus 2019

ANP

De internationale motorcrosswedstrijd in Mol kwam voor Jeffrey Herlings donderdag nog te vroeg om zijn rentree te maken. De motorcrosser verwacht nu op 1 september zijn 1e wedstrijd - de ADAC Masters in het Duitse Bielstein - te rijden na zijn voetbreuk.


De 24-jarige Herlings brak op 16 juni tijdens de GP van Letland voor de 2e keer dit jaar zijn rechtervoet. De regerend wereldkampioen verspeelde daarmee zijn laatste theoretische kans op titelprolongatie. Voor de KTM-rijder uit Oploo resteert dit rampjaar nog een doel: het WK voor landenteams op 29 september op het TT Circuit van Assen. Dat is uitgerekend de baan waarop hij vorig jaar zijn wereldtitel in de MXGP-klasse veiligstelde.

Turkije en China
Herlings speelde met de gedachte om in Mol al zijn rentree te maken, maar zag daar alsnog vanaf. Tussen 1 september en de MX of Nations in Assen staan nog 2 GP's op de agenda, in Turkije en China. De dagzeges op de Keiheuvel in Mol gingen naar Glenn Coldenhoff (500cc) en Calvin Vlaanderen (MX2).

Landenwedstrijd
Coldenhoff en Vlaanderen vormen waarschijnlijk met Herlings het Nederlands team voor de landenwedstrijd op het TT Circuit. Herlings zal dan nog wel moeten aantonen tegen die tijd wedstrijdfit te zijn. Het Nederlandse trio voor het landen-WK wordt volgende week dinsdag gepresenteerd op het Provinciehuis van Drenthe.