Navigator Kupper wil prijzen winnen met Stacey

10 januari 2017

Rallymaniacs.com
Eibergenaar Kupper gaat met Stacey voor de prijzen

De Eibergse navigator Hugo Kupper vecht dit jaar aan de zijde van Hans Stacey voor een topklassering in het vrachtwagenklassement van Dakar 2017. Maandag eindigde het duo in de 7de etappe als 6de. Hierdoor staan Kupper en Stacey op ruim 46 minuten achterstand op de Nederlander Gerard van Rooy op een 7de plek.


In de cabine hadden coureur en navigator aanvankelijk even nodig om te wennen. "Hans heeft graag veel notes, in WRC-stijl", vertelt Kupper. "Dat was even wennen, vooral ook omdat de navigatie zelf al zo is veranderd deze Dakar. Als navigator heb je nu echt iets toe te voegen. Dat maakt het veel interessanter. De kompaskoers is veel belangrijker geworden. Dat bleek in de vijfde etappe. We zijn één rio te vroeg afgeslagen en te ver doorgereden. 50 meter verderop lag er nog een en die hadden we moeten hebben."

Gedrevenheid
De gedrevenheid van Hans Stacey is voor Kupper geen probleem. Integendeel zelfs. "Ik hou daar van. Ik heb er zelf ook bewust voor gekozen mee te gaan met een team dat voor de prijzen rijdt. Ik heb nu een stuk of vijftien medailles in de kast liggen. Ik wil zo’n beeldje. Dat kunnen we verdienen door constant te rijden, de banden en de truck heel te houden en geen fouten te maken. En de komende week gaat het een tandje harder."