Nice: De Vries 2e in Hongarije en gaat nog steeds ruim aan kop in kampioenschap Formule 2

BSR Soccrates

admin • 13:34, 03-08-2019 / Laatste Update: 09:35, 05-01-2024

Nyck de Vries blijft het prima doen in de Formule 2. Hij werd zaterdagochtend in Hongarije 2e in de hoofdrace. De Canadees Nicholas Latifi won, maar loopt amper in op klassementsleider De Vries.

Want die startte van pole position. Dat levert hem naast de 18 punten voor de 2e plek nog 4 bonuspunten op. De Vries gaat, met na Hongarije nog 4 raceweekeinden te gaan, comfortabel aan de leiding in het wereldkampioenschap: 192 om 164 punten. Morgen wordt nog een race gereden op de Hungaroring, de kortere variant.

De Vries startte dus van pole, nadat hij gisteren in een natte kwalificatie de snelste was geweest. Hij ging ook goed van start, maar verremde zich in de 1e bocht. Latifi, vanaf plek 3 gestart, kon daardoor binnendoor inhalen.

Bandentactiek

De Vries probeerde daarna de zogenoemde undercut, als 1e naar binnen voor nieuwe banden in de hoop daarna snellere rondes te kunnen rijden en Latifi voor te blijven als die zijn pitstop zou maken. Maar toen die een paar rondes later ook van banden wisselde, kwam hij opnieuw voor De Vries terug op de baan. Even drong De Vries aan, maar hij moest Latifi uiteindelijk laten gaan en genoegen nemen met een 2e plek. De race eindigde achter de safety car, na een geplofte motor van Ralph Boschung, een coureur uit het achterveld.