Opnieuw slechte dag voor Marin van den Brink in Dakar

10 januari 2017

Mammoet Rallysport
Opnieuw teleurstellingen Harskamper Van den Brink

Martin van den Brink krijgt in de Dakar 2017 de ene teleurstelling na de andere te verwerken. Maandag kostte een lekkende naaf (materiaal dat de wielen op zijn plek houdt) hem de nodige tijd. "Het is geen groot probleem, maar het kostte wel een half uur," zei een balende Van den Brink. "We hadden zonder dat tijdverlies rond de 5de plaats kunnen eindigen. Dan had ik een beter gevoel gehad."


Zelf voor monteur spelen
In het bivak van Uyuni moesten Martin, Marcel Blankestijn en Daniel vervolgens de handen uit de mouwen steken. De teams hadden na het eerste deel van de marathon-etappe geen serviceploeg tot hun beschikking. "We gaan nu eerst die lekkage verhelpen en dan de truck verder prepareren voor de etappe van dinsdag."

Ingekorte rit
Martin en zijn manschappen verheugden zich op het tweede deel van de marathon. Maar ook dat feestje gaat niet door. De 8ste etappe is namelijk (wegens de onbegaanbare Boliviaanse paden) ingekort. En bij de trucks werd zelfs behoorlijk ingekort. "We hebben het net gehoord, maar daar balen we wel van. Ik had gehoopt op een lange etappe. Als de truck en wij in orde zijn dan kunnen we vooral op de zware proeven het verschil maken. Nou ja, dan moeten we maar weer een dag verder kijken."