Politie gaat herrie makende motorrijders controleren met nieuw technologisch snufje

8 maart 2021

ANP

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat we mooier weer krijgen. Dat zorgt ervoor dat een hoop motorrijders op de motor stappen om lekker rond te gaan scheuren. Maar niet iedereen is daar even blij mee, sommige motoren maken flink wat herrie en andere mensen klagen dan weer over geluidsoverlast. In Gelderland werken ze daarvoor aan een plan.


De politie in de gemeente Berg en Dal - een regio met een mooi landschap en grote hoogteverschillen en daarom zeer populair bij motorrijders en fietsers - gaat motorrijders controleren op de herrie die hun tweewielers maken. Dat schrijft de Gelderlander.

"Motorrijden is voor veel mensen een mooie hobby", zegt wethouder Sylvia Fleuren. "Maar een kleine groep verpest het voor de rest en zorgt voor overlast."

Flinke operatie
De politie heeft 2 apparaten, een soort akoestische flitspalen, aangeschaft om het geluid te meten. Er wordt door de gemeente 10.000 euro gepompt in metingen die de overlast (aantal motorrijders én hun geluid) in kaart moeten brengen.

Lees ook: Paar zonnestralen en motorrijders worden weer uitgekotst

Helpt de controle niet, dan dreigt de gemeente met andere maatregelen zoals het sluiten van populaire wegen onder motorrijders. Op dit moment is er eigenlijk geen wettelijke beperking aan de hoeveelheid herrie die een motor mag maken.