Quartararo pakt pole in Thailand, leider Márquez 3e

5 oktober 2019

EPA

De Franse motorcoureur Fabio Quartararo heeft voor de Grand Prix van Thailand poleposition veroverd in de MotoGP-klasse.

De Yamaha-rijder zette op het Chang International Circuit in Buriram de beste tijd neer, tevens een ronderecord: 1.29,719.

De Spanjaard Maverick Viñales reed, eveneens op Yamaha, de 2e tijd (1.29,825). Zijn landgenoot Marc Márquez, de riante leider in het WK-klassement, zette op zijn Honda de 3e tijd neer (1.29,931).

Vallen in 2e kwalificatie
In de 2e kwalificatiesessie ging eerst de Italiaan Valentino Rossi onderuit. Daarna gleden ook Márquez en Quartararo nog van de baan. De 3 coureurs bleven ongedeerd. Márquez crashte vrijdag ook al tijdens de 1e training. Na een controlebezoekje aan het ziekenhuis was hij op tijd terug voor de 2e oefensessie. De Spanjaard had naar eigen zeggen alleen wat pijn in zijn heup, rug en benen.

Márquez kan in Thailand zijn 6e wereldtitel in de MotoGP veroveren. Daarvoor moet hij 2 punten meer pakken dan zijn Italiaanse concurrent Andrea Dovizioso, die zich als 7de kwalificeerde. Na de Grote Prijs van Thailand zijn nog 4 races.