Team De Rooy kan op veel ‘helpers’ rekenen: ‘Die Kamazzen een beetje dwars zitten’

8 januari 2017

Team De Rooy
Team De Rooy maakt zich op voor tweede Dakarweek

De eerste week van de Dakar 2017 was een mooie week voor Team De Rooy. Een half uur tijdverlies voor Gerard de Rooy in de 3e etappe was een domper, maar De Rooy knokte zich meteen terug met 2 overtuigende etappezeges.


"Ik denk niet dat het te vroeg is om nu al aan de leiding te staan. Het maakt mij eigenlijk niet veel uit, want het kan zo weer omdraaien. Dat zou ook helemaal niet erg zijn, als ik maar niet te veel tijd verlies", zegt De Rooy zondag op de rustdag in La Paz.


Tombola
"Het klassement leek wel een tombola. Ik was de afgelopen dagen niet eens de snelste, maar wel de slimste. De kop erbij houden en geen fouten maken, daar gaat het om. De komende week wordt het navigeren alleen maar nog moeilijker en het terrein nog lastiger."Teamgenoot Villagra
Federico Villagra, evenals De Rooy in een Iveco Powerstar, was een paar dagen de best geklasseerde rijder van het team, maar viel terug naar plaats 6 in de lastige 5e etappe. Iets verder naar achter kwamen Ton van Genugten en Wuf van Ginkel in de problemen.


Modder
Van Genugten startte als 7e in de 5e etappe, maar kwam vast te zitten in de modder, waar even later ook Van Ginkel, die kwam helpen, tot de assen in vast zat. Het klassement telt voor hen niet langer, maar in een ondersteunende rol voor De Rooy en Villagra kunnen zij van doorslaggevend belang zijn voor Team De Rooy.


'Die Kamazzen dwarszitten'
"Het klassement voor onszelf moeten we uit het hoofd zetten", beseft Van Genugten. "We kunnen nog wel een belangrijke rol spelen als het gaat om het klassement van onze kopmannen. We gaan gewoon weer doen wat we vorig jaar deden: die Kamazzen een beetje dwars zitten en Gerard naar de overwinning helpen.”