Dakar Rally: Martin van den Brink stijgt naar 2e plaats in klassement bij trucks

4 januari 2023

AFP
4e-etappe-dakar-rally-trucks-motoren-auto-martin-van-den-brink

Martin van den Brink staat na 4 etappes in de Dakar Rally 2e in het klassement bij de trucks. De 52-jarige Nederlander heeft alleen de nieuwe leider Ales Loprais uit Tsjechië nog achter zich.


De dagzege was net als dinsdag voor diens landgenoot Martin Macik, die Mitchel van den Brink en Loprais achter zich hield. Janus van Kasteren zakte door materiaalpech naar de 5e plaats.

Motoren
Joan Barreda Bort uit Spanje heeft de 4e etappe in de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De 39-jarige coureur van Honda liet de Chileen Pablo Quintanilla (Honda) en de Amerikaan Skyler Howes (Husqvarna) achter zich.

De Australiër Daniel Sanders (GasGas) eindigde de etappe, een lus van 573 kilometer rond Ha’il in Saoedi-Arabië, op de 8e plaats en blijft leider in het klassement. Hij heeft een voorsprong van 5.33 op Howes en 6.05 op de Argentijn Kevin Benavides (KTM).

Auto's
Bij de auto's won Sébastien Loeb (Hunter) de etappe. De Fransman was 13 seconden sneller dan zijn landgenoot Stéphane Peterhansel (Audi), terwijl de Spanjaard Carlos Sainz (Audi) 3e werd op 1.50. Klassementsleider Nasser Al-Attiyah uit Qatar (Toyota) eindigde op de 4e plaats.

14-voudig eindwinnaar Peterhansel staat 3e in het klassement. De 57-jarige Fransman ging woensdag op zoek naar zijn 50e etappezege, maar werd in het 2e deel van de rit ingehaald door Loeb. Voor de dagwinnaar betekende het de 17e etappezege uit zijn carrière.