Val kost Michael van der Mark de overwinning in Magny-Cours (video)

28 september 2019

Motorcoureur Michael van der Mark heeft in het WK Superbike de kans op zijn 2e overwinning van dit seizoen helaas verspeeld. De 26-jarige Zuid-Hollander reed op het circuit van Magny-Cours lang aan kop, tot hij 3 ronden voor het einde onderuit ging. De Yamaha-coureur wist zijn motor wel weer overeind te krijgen maar kwam als 13e over de finish.


Van der Mark verloor in een bocht de controle over zijn machine. Hij stond toen onder grote druk van Jonathan Rea, de Noord-Ier die van poleposition was vertrokken. Van der Mark had zich als 2e gekwalificeerd. Hij leek op weg naar zijn 2e overwinning van dit seizoen, na zijn winst in juni in Spanje, totdat hij dus onderuit ging.

Topper Toprak
Rea kreeg daardoor de leiding in handen maar de wereldkampioen van de afgelopen 4 jaar werd in de laatste ronde nog gepasseerd door de Turk Toprak Razgatlioglu. De Kawasaki-coureur was vanaf de 16e startplaats naar voren gereden en vierde zijn 1e overwinning in het WK Superbike.

Rea heeft in het WK-klassement nu precies 100 punten voorsprong op de Spanjaard Alvaro Bautista, die op Magny-Cours als 5e over de streep kwam. Van der Mark moest in het klassement de 4e plek afstaan aan Razgatlioglu. Zondag is nog een race op het Franse circuit. Rea kan zich dan al verzekeren van zijn 5e wereldtitel.