Vet! Bendsneyder pakt na inhaalrace voor het eerst punten in Moto2

admin • 11:21, 07-10-2018 / Laatste Update: 18:50, 13-12-2023

Lekker! Bo Bendsneyder heeft zijn 1ste punten voor het WK gepakt. De Rotterdammer eindigde in de Grand Prix van Thailand als 14e in de Moto2 en scoorde daarmee 2 punten.

De rijder van Tech 3 Racing startte in de race op het circuit van Buriram vanaf de 23ste positie en wist vooral in de openingsfase veel plaatsen te winnen.

Podium

De zege was voor Francesco Bagnaia. De Italiaan won al voor de 7e keer dit seizoen en stevent af op de wereldtitel in de Moto2. Zijn landgenoot Luca Marini passeerde als 2e de finishlijn, de Portugees Miguel Oliveira werd 3e.

Moto3

De Italiaan Fabio di Giannantonio won de race in de Moto3. De Spanjaard Jorge Martin reed als 4e langs de finishvlag, maar behield wel de leiding in het kampioenschap van de lichte klasse.