Veteraan Andrea Dovizioso keert na pauze terug in de MotoGP

16 september 2021

EPA

Andrea Dovizioso is terug in de MotoGP! De 35-jarige Italiaan, die tussen 2008 en 2020 15 GP's in de koningsklasse won, gaat voor het satellietteam van Yamaha (Petronas SR) rijden. Hij vervangt landgenoot Franco Morbidelli, die gelijk overstapt naar het Japanse fabrieksteam.


Dovizioso werd in 2017, 2018 en 2019 2e in het WK-klasement. Het voorbije jaar werd hij 4e, waarna hij besloot een pauze te nemen. Wel had hij de ambitie om in 2022 terug te keren, wat dus is gelukt.

Stoelendans
In de grootste motorsportklasse ter wereld wisselen veel coureurs van team. Het begon met het vertrek van Maverick Viñales bij het fabrieksteam van Yamaha. De Spanjaard werd vorige maand ontslagen nadat hij in de Grote Prijs van Stiermarken bewust zijn motor probeerde op te blazen. Viñales zou na dit seizoen overstappen naar Aprilia, maar is daar nu al in dienst.

Cal Crutchlow verving Viñales tijdens de laatste races, maar Yamaha koos voor Morbidelli. Die laatste tekende tot 2023 bij Yamaha, daar waar Dovizioso tot het einde van het seizoen tekende bij het satellietteam.