Brady bewijst 'GOAT-status' met prima comeback tegen Jaguars (video)

Bart van der Wijst • 01:32, 22-01-2018 / Laatste Update: 04:21, 08-01-2024

Ze hebben het wéér geflikt. New England Patriots staat voor de 10de keer in de NFL-historie in de Super Bowl. Op 4 februari gaan zij vechten voor alweer de 6de ring. Dat mogen ze gaan doen omdat ze in eigen huis het taaie Jacksonville Jaguars versloegen: 24-20. De AFC Championship is voor de Patriots.

De ploeg van quarterback Tom Brady, die met een blessure aan z'n hand speelde, had wederom een comeback nodig om de wedstrijd te winnen. Negen minuten voor tijd keken ze namelijk tegen een achterstand van 10 punten aan.

Sacksonville doet z'n werk

De Patriots kwamen weliswaar als eerste op het scorebord (3-0), maar ze hadden het enorm lastig tegen Sacksonville. Marcedes Lewis ving een prima pass van Jaguars-quarterback Blake Bortles en Leonard Fournette liep de football in de endzone: 3-14. Toch kwam de thuisploeg voor rust ook nog met een touchdown, via running back Dion Lewis.

Na de halftime show kantelde de wedstrijd enigszins. Wel scoorde Jacksonville 2 field goals, waardoor ze een comfortabele voorsprong van 10 punten hadden. Toen stond de GOAT (Greatest of All Time) Tom Brady op. Met verschillende fenomenale passes en momenten bezorgde hij de Patriots wéér een AFC Championship. Wide receiver Danny Amendola was ook enorm belangrijk, hij noteerde 2 touchdowns.