‘Gids voor de Super Bowl’: tips om wakker te blijven én een leuk drankspelletje (video)

1 februari 2019

AFP

New England Patriots en Los Angeles Rams staan zondag 3 februari tegenover elkaar in Mercedes-Benz Stadium voor Super Bowl 53. Zeker een aanrader om te kijken! Geen verstand van American Football? Geen probleem! Wij helpen je het spelletje te begrijpen. Deel 5: tips om wakker te blijven.


In Atlanta, Georgia wordt zondagnacht pas om 00.30u afgetrapt. Het wordt hoe dan ook een latertje, want de normale speeltijd bedraagt ongeveer ± 3 uur. Komt er een verlenging, dan kan je mogelijk de zonsopkomst meemaken. Nee geintje, zover komt het waarschijnlijk niet.

Check hierrr voor eerdere delen!

Wakker blijven
Toch wil je niet aan het einde van de wedstrijd wakker worden bij de prijsuitreiking nadat je halverwege de wedstrijd in bent gekakt. Er zijn dan ook voldoende tips om ervoor te zorgen dat je fit aan de wedstrijd begint én fit eindigt. Check ze hieronder.

Maak het zaterdagavond/-nacht niet te gek
Hang je normaal gesproken tot een uur of 5 in de kroeg op zaterdag, dan mag je deze week best overslaan. Met veel te veel bier achter de kiezen ben je de complete zondag niks waard. Hierdoor mis je waarschijnlijk ook de wedstrijd omdat je vroeg naar bed wilt. Niet doen dus.

Zorg voor voldoende rust
Besluit je zaterdag toch samen met de kroegeigenaar af te sluiten, zorg er dan voor dat je op zondag zo min mogelijk energie verspeeld. Het is dan ook het beste om heel de dag in je nest te liggen. Zeurende ouders, vriend of vriendin kan het gevolg zijn. Maar de Super Bowl is maar 1 keer per jaar.

Kijk met vrienden
Niets is leuker dan sportwedstrijden kijken met je vrienden. Dat geldt ook voor American Football. Het is helemaal lekker als er nog verschillende kampen ontstaan omdat niet iedereen voor hetzelfde team is. Dan ontstaat er een heetgebakerd sfeertje. Oh ja. En vrienden kunnen je wakker houden als je suf begint te worden. Zorg er dus wel voor dat je een kant kiest. Neutraal zijn is geen optie.

Zorg voor een sh*tload aan junkfood
Scheur deze week naar de supermarkt en haal zoveel mogelijk ongezond eten. Zoals het hoort in The States. Chicken wings, nacho’s, chips, hamburgers noem maar op. Eet dan ook vooral geen gezonde rommel. Dat hoort niet bij de Super Bowl. Alcohol mag ook ruimschoots vloeien.

Let op: wil je maandagochtend gewoon gaan werken, drink dan vooral niet teveel koffie en energy drink.

Een voorbeeldje!
Cashen!!
Iedere sportliefhebber weet dat een wedstrijd nét een beetje spannender is wanneer je er op ingezet hebt. Doe dat dan ook bij de Super Bowl. Geen kenner? Geen probleem! Je kunt op de gekste dingen inzetten. Het gaat om het plezier. En het geld natuurlijk.

Zuipen!
Bij de Super Bowl gebeuren altijd de meest gekke dingen. Vandaar dat een drankwedstrijdje best wel leuk kan zijn. En laten wij die nou hebben gemaakt! Check ‘m hieronder.