Hoop nieuwe regeltjes in de NFL: meer play-offwedstrijden en hoger salarishuis

15 maart 2020

EPA

Sporten blijven zich altijd verder ontwikkelen. Het is dan ook goed om af en toe de regeltjes te verversen. Daar dachten ze bij de NFL ook zo over. Dus komen er met ingang van het nieuwe seizoen (start in augustus) een hoop nieuwe regels. Wat zijn de belangrijkste veranderingen?


Play-offs
Vanaf 2020 krijgen nog eens 2 teams een wildcard voor de play-offs. Dat betekent dat er in plaats van 12 teams, 14 teams meedoen. In voorgaande jaren waren de 2 beste teams van de AFC en NFC de 1e ronde vrij, maar dat geldt vanaf 2020 alleen nog maar voor het beste team.

Dat betekent dat we voortaan 3 wildcard-wedstrijden krijgen in plaats van 2. In de 2e ronde van de play-offs stromen dan de beste teams van de AFC en NFC in. Dan zijn er nog 8 ploegen over.

Meer wedstrijden?
In 2020 zijn er nog gewoon 16 wedstrijden, maar in de komende jaren wil de NFL dat uitbreiden naar 17 wedstrijden. Hierdoor willen ze een spannender slot van de reguliere competitie krijgen. Waarschijnlijk worden er vanaf 2021 al meer wedstrijden gespeeld.

Hoger salarishuis
NFL-teams krijgen vanaf volgend seizoen ook wat meer te besteden. Voorgaande jaren was er een salarishuis van 188,2 miljoen dollar. Vanaf 2020 kunnen de teams 198,2 miljoen dollar besteden aan vast salaris. Dan is er nog 44,7 miljoen dollar aan bonussen beschikbaar wat neerkomt op een totaal van 242,9 miljoen dollar per organisatie.