Kyler Murray bevestigt keuze voor NFL: ‘Football is mijn liefde en passie’

12 februari 2019

BSR Agency

Pech voor Oakland Athletics: Kyler Murray gaat definitief voor een carrière als quarterback in de NFL. Het multitalent had al een profcontract in de MLB, maar wil toch liever Football spelen. Dus gaat Murray meedoen aan de NFL Combine - scoutingsdagen waar NFL-clubs komen kijken.


Maandagavond kwam Murray met een statement op Twitter waarom hij voor de NFL had gekozen. 'Football is al heel mijn leven mijn liefde en passie', begon hij zijn betoog.

Winnen!
Murray wil als franchise quarterback - wanneer het team om je heen wordt gebouwd - gaan voor het allerhoogste. 'Ik kijk er naar uit om de beste quarterback te zijn die er bestaat en om NFL-kampioenschappen te winnen', schreef hij verder. 'Ik kijk reikhalzend uit naar de mogelijkheid om NFL-scouts te bewijzen dat ik hun franchise quarterback ben.'

Te klein?
Toch is er één groot vraagteken rondom de persoon Murray. Volgens zijn school is hij 1.77 m, maar andere bronnen beweren dat hij niet groter is dan 1.72 m. Wat behoorlijk klein is voor een quarterback. Het hoeft overigens geen probleem te zijn, want Russell Wilson van Seattle Seahawks is niet veel groter en hij heeft al een NFL-kampioenschap te pakken.

Hoe zit het met de A's?
In Oakland zullen ze niet zo blij zijn met de beslissing van Murray. Hij tekende vorig jaar namelijk een voorcontract voor dit jaar bij de Athletics. Murray zou in de lente aansluiten bij het team. De speler van de universiteit van Oklahoma wilde echter nog een jaartje Football spelen op college en dat beviel hem zo goed dat hij nu kiest voor een avontuur in de NFL.

Het geld dat hij al ontving van Oakland moet hij voor een groot gedeelte terugbetalen. Maar goed, als hij franchise quarterback wordt bij een team heeft hij dat geld zo terug gewonnen.