Levende legende Tom Brady officieel naar Tampa Bay Buccaneers

20 maart 2020

AFP

De verrassende overgang van Tom Brady, de superster van de NFL, naar Tampa Bay Buccaneers is officieel. De 42-jarige quarterback bereikte donderdag met zijn nieuwe club al overeenstemming over zijn lucratieve contract. Nadat de Amerikaanse sportheld de medische keuring goed had doorstaan, bracht hij zelf het nieuws naar buiten.


,,Ik voel me opgewonden, nederig en gretig", liet de 6-voudig kampioen weten. ,,Als ik 1 ding heb geleerd over American football, is het dat niemand zich druk maakt over wat je vorig jaar of het jaar ervoor heb gepresteerd. Je verdient het vertrouwen en het respect van de mensen om je heen door je inzet elke dag maar weer."

Afscheid nemen
Brady nam eerder deze week na 20 (!) jaar afscheid van New England Patriots. Hij leidde zijn club vorig jaar voor de 6e keer naar de winst van de Super Bowl, de eindstrijd van het NFL-seizoen, na eerdere kampioenschappen in 2002, 2004, 2005, 2015 en 2017. Hij wordt gezien als de beste quarterback aller tijden in het American football.

1e jaar
,,Ik begin nu aan een nieuwe reis en kijk ernaar uit om mijn nieuwe ploeggenoten en coaches te ontmoeten. Ik zal bewijzen dat ze geloof en vertrouwen in mij kunnen hebben. Ik vind altijd dat goed gedaan beter is dan goed gezegd. Daarom laat ik het hierbij en ga ik aan het werk." Brady sloot zijn bericht af met een veelbetekenende hashtag: #Year1. Daarmee lijkt hij aan te geven dat hij zeker niet aan zijn 1e en meteen laatste jaar gaat beginnen in Florida. Naar verluidt gaat Brady komend seizoen minimaal 30 miljoen dollar verdienen bij de Buccaneers.