Los Angeles Rams na belangrijke interception via overtime naar Super Bowl 53 (video)

Bart van der Wijst • 01:39, 21-01-2019 / Laatste Update: 01:59, 08-01-2024

Los Angeles Rams staat zondag 3 februari in Super Bowl 53. Het team van coach Sean McVay en quarterback Jared Goff versloeg New Orleans Saints na overtime: 26-23. Greg Zuerlein werd uiteindelijk de matchwinner door een verre field goal binnen te trappen.

Die kwam tot stand door een geniale interception van John Johnson III. De safety viel haast op z'n gat, maar kon de bal die Drew Brees richting zijn receiver gooide net vangen. In het balbezit dat volgde, scoorden de Rams de touchdown.

The @RamsNFL defense forces the INTERCEPTION!

Huge turnover in OT. #LARams #NFLPlayoffs

📺: #LARvsNO on FOX pic.twitter.com/Bn54AaPEBR

— NFL (@NFL) 20 januari 2019

Super begin Saints niet voldoende

Lang leek het er niet op dat de Rams naar de Super Bowl zouden gaan, want de ploeg uit Los Angeles stond geen enkel moment voor in de wedstrijd. Thuisploeg New Orleans Saints kwam met 13-0 voor maar zag het momentum switchen net voor de rust. Het gat was bij de thee nog maar 3 punten in het voordeel van de thuisploeg.

Ook na de onderbreking ging het gelijk op, al leek New Orleans op weg naar de zege. Met nog ruim 1 minuut op de klok was er een voorsprong van 3 punten (23-20). Via enkele goede plays kon LA nog een field goal scoren waardoor de wedstrijd naar overtime ging. Daar werden Johnson III en Zuerlein uiteindelijk de helden van het team.

En nu?

Volgende week hebben de Rams een weekje rust, want dan is de Pro Bowl - de All Star-wedstrijd van de NFL. Een week later wacht het eerste optreden in de Super Bowl sinds 2002. Los Angeles speelt tegen New England Patriots, dat uitgerekend in 2002 de Rams versloeg.

The @RamsNFL are NFC Champions! #RamsHouse#NFLPlayoffs pic.twitter.com/6azRy5C9XS