New England Patriots wint allersaaiste Super Bowl ever van Los Angeles Rams (video)

4 februari 2019

TNS/ABACAPRESS.COM

Tom Brady heeft z'n 6de ring binnen. Mooi was het niet, maar New England versloeg in een doodsaaie Super Bowl Los Angeles Rams: 13-3. Zo werd Super Bowl 53 er toch eentje voor in de boeken: het was de finale met de minst gescoorde punten.


Check hierrrr de samenvatting van de wedstrijd.

We moesten lang, héél lang, wachten tot er wat actie kwam. De verdediging van beide teams zorgde ervoor dat er maar liefst 3 kwarten géén touchdown gescoord werd.

Gaap... 😴
New England kwam het eerst tot een score. Dat deed het via een rake field goal van Stephen Gostkowski. Diezelfde kicker van de Patriots miste overigens vroeg in het 1ste kwart. De Rams konden er werkelijk niks tegenover stellen. Quarterback Jared Goff kon niks klaarspelen en ook runningbacks Todd Gurley II en C.J. Anderson hadden het zwaar tegen de uitstekende New England-defensie.

Toch kwam ook Los Angeles op het scorebord. Greg Zuerlein maakte in het 3de kwart gelijk: 3-3. Nog nooit in de historie van de Super Bowl was er na 45 minuten geen touchdown gescoord. Die kwam er uiteindelijk wel, via Sony Michel in het 4de kwart. De rookie runningback maakte na een aantal prima passes via een running play een touchdown: 10-3.

Interception op belangrijk moment
Na de touchdown voor de Patriots, leken de Rams ook wat beter in het spel te komen. Toch ging het mis toen ze dicht bij de endzone kwamen. Quarterback Goff gooide op het een belangrijk moment een interception. De bal werd gevangen door Stephon Gilmore. In de play die volgde scoorde de Patriots nog een field goal.

Gelijke hoogte met Steelers
Door de zege van New England op de Rams, won het de 6de Super Bowl in de geschiedenis van de club. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Pittsburgh Steelers. Al die Super Bowls werden gewonnen door quarterback Tom Brady en zijn coach Bill Belichick.

Dit was het voor dit NFL-seizoen. Een ubervet seizoen werd afgesloten door een helaas wat mindere finale. In augustus starten de oefenpotjes voor het nieuwe jaar. Tussentijds vindt nog de NFL Draft plaats waar teams jonge talenten kunnen strikken van universiteiten.