NFL-analist gaat MEGA-BEDRAG verdienen na nieuwe deal met CBS

3 maart 2020

AFP

Tony Romo heeft in zijn tijd als NFL-speler al een hoop knaken verdiend, maar daar komt binnenkort nog een extra zakcentje bij. Als analist gaat hij 17 miljoen dollar per jaar verdienen. De grootste deal OOIT voor een verslaggever in de NFL! Romo werkte al een tijdje als analist bij CBS.


De inmiddels 39-jarige Romo kwam ongedraft in 2003 binnen bij Dallas Cowboys. In 2016 kapte de voormalig-quarterback ermee en 1 jaar later werd hij analist.

Flinke klapper
Romo kwam terecht in een sterk team met commentator Jim Nantz en zijlijn-verslaggeefster Tracy Wolfson. Zijn contract zou na dit seizoen aflopen, maar CBS wilde Romo dolgraag behouden. Dat is gelukt! Met een flinke zak geld, dat wel. Romo blijft in ieder geval de komende 3 jaar verbonden aan CBS, maar die deal zou ook 10 jaar kunnen duren.

Romo heeft overigens al weinig te klagen. Zijn netto waarde bedraagt 70 miljoen dollar. Daar komt de komende jaren dus flink wat poen bij.

Flirt met ESPN
De deal kwam op gang nadat CBS' concurrent ESPN probeerde Romo weg te lokken. ESPN heeft de rechten om op maandagavond een wedstrijd uit te zenden in de NFL. Zij kiezen nu waarschijnlijk voor een andere oud-quarterback van de league: 2-voudig Super Bowl-winnaar Peyton Manning.