NFL-club dacht dat quarterback dyslectisch was omdat hij tactiek niet snapte

2 maart 2020

EPA

Bij Washington Redskins dachten ze vorig jaar de jackpot binnen te hebben nadat ze quarterback Dwayne Haskins wisten te strikken bij de NFL Draft - de manier om talent weg te plukken bij universiteiten. Haskins was tijdens college een van de grootste talenten, maar eenmaal in de NFL ging het toch allemaal niet zo lekker. De reden: Haskins snapte geen drol van de tactiek.


Bij Washington dacht de vorige coachingstaf zelfs dat Haskins dyslectisch was, zo slecht ging het. Dat meldde Doug Gottlieb, verslaggever van FOX Sports. Inmiddels zijn al die trainers weg en gaat Haskins werken met Ron Rivera, oud-coach van Carolina Panthers. Hij haalde in 2016 de Super Bowl, maar verloor.

Sh*tload aan informatie
Ergens is het heel begrijpelijk dat Haskins er niks van begreep. In een playbook in de NFL staan namelijk zo'n triljoen (bijna dan) mogelijkheden om een aanval op te zetten. Business Insider heeft wat plaatjes ervan. Toch is het wel handig als quarterback om al die informatie te begrijpen, je krijgt er ten slotte triljoenen - dit keer geen geintje - dollars voor betaald.

Hoe moeilijk is het dan om zo'n playbook te begrijpen? Check hieronder een korte video: