NFL play-offs: deze 8 teams gaan strijden om een plek in de Super Bowl

7 januari 2019

AFP

Het reguliere NFL-seizoen zat er vorige week al op en afgelopen weekeinde begonnen dan eindelijk de play-offs. Zoals gebruikelijk werd er begonnen met het Wild Card Weekend, waar de 4 beste teams 'vrij' kregen vanwege hun goede prestaties in de gewone competitie.


Dallas Cowboys, Indianpolis Colts, Los Angeles Chargers en regerend-kampioen Philadelphia Eagles overleefden de 1ste horde. Seattle Seahawks, Houston Texans, Baltimore Ravens en Chicago Bears sneuvelden.

Eagles hadden niet normaal veel geluk
Dat de winnaar van Super Bowl 52 in de Divisional Round staat, mag een wonder heten. Met nog 5 seconden op de klok en een 16-15 stand in het voordeel van Philadelphia Eagles, kreeg Chicago Bears een kans om een field goal te maken. Deze werd echter geblokt door de defensie van de Eagles en hierdoor gingen zij door.

Zo duurt het sprookje van reserve quarterback Nick Foles maar weer voort. Hij is - net als vorig seizoen - de vervanger van Carson Wentz, die de rest van het seizoen geblesseerd is. Foles leidde zijn Philadelphia Eagles vorig jaar naar de winst in de Super Bowl, maar zo ver zijn we nu nog niet. Al hoopt iedereen natuurlijk op eenzelfde scenario.

Speelschema

Divisional Round:

Indianapolis Colts @ Kansas City Chiefs (AFC)
Los Angeles Chargers @ New England Patriots (AFC)

Philadelphia Eagles @ New Orleans Saints (NFC)
Dallas Cowboys @ Los Angeles Rams (NFC)

Wedstrijden worden gespeeld op 12 en 13 januari. In de VS staan thuisspelende teams altijd achteraan, vandaar de @ - wat staat voor 'at'.

Waar en wanneer is de Super Bowl?
Dit jaar staat editie 53 van het grootste eendaagse sportevenement ter wereld op het programma. Deze wordt gespeeld in Atlanta, Georgia. Het stadion van Atlanta Falcons - en het Atlanta United van Frank de Boer - is het decor. De finale wordt gespeeld in de nacht van zondag 3 februari.