NFL play-offs: Brady voor de 14e keer naar Championship Game

18 januari 2021

Afgelopen weekend stond de Divisional Round op het programma in de play-offs van de NFL. Daar vochten 8 teams om 4 tickets van de Championship Game. Uiteindelijk gingen Green Bay Packers, Buffalo Bills, Kansas City Chiefs en Tampa Bay Buccaneers een ronde verder.


Bovenin vind je het speelschema voor de AFC- en NFC Championship Game.

Bij Tampa Bay loopt vanaf dit seizoen ene Tom Brady rond en die loodste zijn ploeg niet alleen voor de 1e keer naar de play-offs sinds 2007. Nee, Brady won ook al 2 keer. Daardoor staat zijn team nu in de finale van de NFC tegen Green Bay Packers. Om daar te komen versloeg hij New Orleans Saints: 30-20.
Daardoor staat Brady voor de 14e keer in de Chamionship Game. De voorgaande 13 keer deed hij dat in de AFC met New England Patriots, waarmee hij ook 6 keer de Super Bowl won.

Green Bay Packers - Los Angeles Rams: 32-18
En in die finale neemt Brady het op tegen quarterback Aaron Rodgers van de Packers. Hij was in het reguliere seizoen met afstand de beste speler. De 37-jarige Rodgers won zelf ook 1 keer de Super Bowl, maar om dat te evenaren moet hij wel afrekenen met een sterk Tampa Bay.
Buffalo Bills - Baltimore Ravens: 17-3
De Bills staan voor het eerst sinds 1994 in de finale van de AFC. Zij versloegen afgelopen zaterdag de Ravens, waar quarterback Lamar Jackson met een hersenschudding de wedstrijd niet af kon maken. Buffalo staat in de Championship Game niet tegen het minste team: Kansas City Chiefs. Zij wonnen vorig jaar aan de hand van sterspeler Patrick Mahomes de Super Bowl.
Kansas City Chiefs - Cleveland Browns: 22-17
De grote vraag blijft echter wel: is Mahomes op tijd fit voor de clash met Buffalo? Hij verliet de gewonnen wedstrijd tegen Cleveland Browns namelijk met een hersenschudding en moest vervangen worden door back-up Chad Henne.