NFL play-offs: Championship Finals met hoop aanvallend geweld

20 januari 2019

Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Tom Brady en Drew Brees zijn samen 81 jaar, Patrick Mahomes en Jared Goff 47 jaar. Brady en Brees hebben samen 6 Super Bowl-ringen, Mahomes en Goff 0. Zondagavond en -nacht staan de ervaren quarterbacks tegenover brookies, die net komen kijken.

In de AFC moet New England Patriots van Tom Brady (41) op bezoek bij Kansas City, waar quarterback Patrick Mahomes (23) dit seizoen indruk maakt. Bij de NFC ontvangt Drew Brees (40) met zijn New Orleans Saints het team van Jared Goff (24), Los Angeles Rams.

De winnaars spelen op 3 februari in Super Bowl 53 in het Mercedes-Benz Stadium, Atlanta.

Jonge honden maken indruk
Brady en Brees lopen al heel wat jaartjes mee in de NFL. Zij kennen dan ook het klappen van de zweep. Hoe anders is dat voor Mahomes en Goff, die pas respectievelijk 2 en 3 seizoenen actief zijn in de league. Toch maken de jonkies indruk.

Mahomes gooide in het reguliere 5.097 yards en 50 touchdowns. Goff deed het iets minder, maar met 4.688 gegooide yards en 32 touchdowns kende ook hij een lekker seizoen. Reken maar dat zij dus klaar zijn voor het gevecht met de oude garde.

Brady altijd goed in play-offs
In Amerika roept men al een tijdje dat het verval van Brady is ingezet, maar hij heeft het toch maar weer geschopt tot de play-offs. Dat ging dit jaar wat minder dan de vorige jaren. Niet zo gek als je bedenkt dat de quarterback in augustus 42 jaar wordt.

Ondanks dat weet iedereen binnen de NFL dat coach Bill Belichick en Brady altijd wat extra’s kunnen in de play-offs. Vandaar ook hun 5 gezamenlijke Super Bowl-winsten. Ze willen er natuurlijk dolgraag nog 1 aan toevoegen, maar de vraag is hoe lang het legendarische duo nog samenwerkt.

Vallen puzzelstukjes Saints eindelijk in elkaar
Dat Brees en coach Sean Payton pas 1 Super Bowl (44) achter hun naam hebben staan, is best vreemd. De Saints zijn in het reguliere seizoen namelijk vaak superieur, maar in de play-offs gaat het om de een of andere reden iedere keer mis. Daar leek het ook dit jaar op, maar New Orleans maakte een knappe comeback tegen regerend kampioen Philadelphia Eagles.

Het lijkt dan ook alsof de puzzelstukjes dit jaar eindelijk in elkaar vallen. Brees heeft de beschikking over wide receiver Michael Thomas die dit jaar op dreef is en ook running backs Alvin Kamara en Mark Ingram zijn een belangrijk onderdeel van de offense. Als ook de defense, die af en toe wat dromerig overkomt, zich staande houdt, dan kan het een leuk einde van het seizoen worden voor de Saints.

Verwachtingen
Er komen dit jaar sowieso spectaculaire Championship Games met veel aanvallend geweld. De 4 teams scoorden gemiddeld de meeste punten dit NFL-seizoen.

Het gaat erom spannen welke teams de Super Bowl gaan halen. Welke 2 quarterbacks en coaches hun zenuwen het meest in bedwang kunnen houden, maken de grootste kans op een plekje in de finale op 3 februari.

Waar is het te zien? 📺

- Los Angeles Rams @ New Orleans Saints: FOX Sports 6 (21:05)
- New England Patriots @ Kansas City Chiefs: FOX Sports 6 (00:40)