NFL play offs: Eagles en Patriots denderen door, 'Jags' verrassen en Vikings ontsnappen

Bart van der Wijst • 16:45, 15-01-2018 / Laatste Update: 23:09, 07-01-2024

Nog 4 teams maken kans op een plekje in de Super Bowl. Onder hen bevindt zich natuurlijk New England Patriots, het team van GOAT Tom Brady. Ook Philadelphia Eagles, Jacksonville Jaguars en Minnesota Vikings mogen hopen op een ticket. Volgende week valt daarover de beslissing.

In Championship Sunday staan de beste teams van de AFC en NFC tegenover elkaar.

Atlanta Falcons @ Philadelphia Eagles: 10-15

Het sprookje van de Eagles blijft maar voortduren. De ploeg, die 2 keer in de Super Bowl stond maar nooit won, versloeg zaterdagavond Atlanta Falcons. En dat zonder hun eerste quarterback Carson Wentz, die een zware knieblessure heeft. Hij mist sowieso het restant van het seizoen. Opvolger Nick Foles deed het verdienstelijk tegen de Falcons.

De enige touchdown die namens Philadelphia op het bord kwam, ging over de grond. Runningback LeGarrette Blount was daar verantwoordelijk voor. Jake Elliott bezorgde de Eagles de overwinning, door 2 rake field goals.

Tennessee Titans @ New England Patriots: 14-35

Slechts even mochten quarterback Marcus Mariota en de Titans hopen op een stunt tegen New England. In het eerste kwart kwam de underdog op voorsprong, maar de Patriots herstelden dat overtuigend in het tweede gedeelte van de eerste helft. James White was van waarde met twee touchdowns, plus Chris Hogan had er nog één: 7-21.

Na de thee, of net wat ze in de States drinken met rust, kwam de 5-voudig Super Bowl-winnaar niet meer in gevaar. Wel kwam Tennessee nog op het scorebord, maar dat deden Brady en de Pats ook nog twee maal. Wéér een AFC Championship-wedstrijd voor hun dus.

Jacksonville Jaguars @ Pittsburgh Steelers: 45-42

Dé verassing van deze play off-ronde kwam uit Heinz Field. Daar namen de Jaguars in het eerste gedeelte van de wedstrijd een voorsprong van 21-0 dankzij een geweldige Leonard Fournette. Hij scoorde twee rushing touchdowns, de andere kwam van T.J. Yeldon.

Antonio Brown is RIDICULOUS. #JAXvsPIT pic.twitter.com/gor6P6djKx

— YourSports (@YourSports) 14 januari 2018

Dankzij twee fantastische momenten van Steelers-quarterback Ben Roethlisberger, die op cruciale momenten de touchdowns wist te gooien, kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Echt langszij kwamen ze echter niet. Jacksonville hield de marge op zeven en Josh Lambo vergrote die zelfs tot tien. Een touchdown van Smith-Schuster namens Pittsburgh in de laatste seconde kwam te laat.

New Orleans Saints @ Minnesota Vikings: 24-29

Wát een chaos was het in Minnesota, waar op 4 februari de Super Bowl wordt gehouden. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Vikings, die voor rust op een 0-17 voorsprong waren gekomen. Quarterback Drew Brees kwam namens New Orleans Saints niet op het scorebord, hij leek erg onder de indruk van de sfeer in het U.S. Bank Stadium.

Uiteindelijk kwam de 39-jarige Brees toch op stoom. Drie minuten voor tijd gooide hij zijn Saints zelfs voorbij de Vikings: 21-20. Daarna was er een field goal voor de thuisploeg, die daardoor een voorsprong van twee punten namen, met nog slechts 90 seconden te gaan. Toen was er een stukje NFL historie, nadat de Saints met 25 seconden te gaan een field goal scoorde: 24-23. Kijk én geniet.