NFL play offs: Titans, Falcons, Jaguars en Saints mogen nog hopen

8 januari 2018

EPA

Wildcard Weekend zit erop. Dat betekent dat 8 teams nog kans maken op een plekje in de Super Bowl, 4 sneuvelden dit weekend. Het avontuur voor Kansas City, Los Angeles Rams, Buffalo Bills en Carolina Panthers zit erop. De Titans, Falcons, Jaguars en Saints mogen nog hopen.


Volgende week nemen de 8 overgebleven teams het tegen elkaar op in

Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs: 22-21
Bij rust keken de Titans tegen een ruime achterstand aan, het was maar liefst 3-21 in het voordeel van thuisploeg Kansas City. Toen stond quarterback Marcus Mariota op. Eerst liep hij zelf de bal in de endzone, om vervolgens een succesvolle touchdown-pass te gooien naar wide receiver Eric Decker. Het betekende de eerste play off-winst voor Tennessee sinds het seizoen 2003-2004.

De Titans kunnen voor de volgende play off-wedstrijd hun borst nat maken, want dan staat een uitwedstrijd bij NFL-kampioen New England Patriots op het programma.

Atlanta Falcons @ Los Angeles Rams: 26-13
Matt Ryan en zijn Falcons kunnen ook dit jaar weer de Super Bowl halen. De verliezend finalist van vorig jaar was een maatje te groot voor de Rams, die nauwelijks konden brengen wat ze in het reguliere seizoen deden. Julio Jones en Devonta Freeman waren de boys van de touchdowns. Voor de Falcons wacht nu de lastige opgave tegen het dit seizoen ijzersterke Philadelphia Eagles.

Buffalo Bills @ Jacksonville Jaguars: 3-10
Eens te meer bleek waarom de Jaguars dit seizoen moeilijk te verslaan zijn. De defense van de Jags was van enorme waarde bij een interceptie vroeg in het 2de kwart. Vervolgens kwamen ze zelf op voorsprong na een field goal, waarna Blake Bortles ook nog eens een touchdown scoorde. De volgende horde is een pittige, die tegen Pittsburgh Steelers.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints
Het spektakelstuk van deze play off-ronde vond als laatste plaats, in New Orleans. Beide quarterbacks gooiden bijna meer dan 350 yards en waren goed voor 4 touchdowns. De Panthers waren op stoom in het laatste kwart, maar konden nét niet genoeg brengen om de Saints te pakken. Zij gaan door en treffen nu Minnesota Vikings in de volgende ronde.

Programma

Divisional Play Offs
Zaterdag 13 januari:


  • Atlanta Falcons @ Philadelphia Eagles (NFC)

  • Tennessee Titans @ New England Patriots (AFC)


Zondag 14 januari:

  • Jacksonville Jaguars @ Pittsburgh Steelers (AFC)

  • New Orleans Saints @ Minnesota Vikings (NFC)