NFL-ster Antonio Brown beschuldigd van verkrachting door voormalig personal trainer

11 september 2019

AFP

Antonio Brown is al enkele jaren 1 van de grote sterren van de NFL. De wide receiver maakte nog geen week geleden een transfer van de Oakland Raiders naar de New England Patriots. Die transfer werd al breed uitgemeten in het nieuws, maar nu staat hij weer vol in de aandacht. Hij is beschuldigd van verkrachting.


Britney Taylor, de voormalig personal trainer van Brown, beschuldigt de NFL-speler van aanranding. Zij zegt dat dit zelfs tot 3 keer toe is gebeurd. Brown ontkent ondertussen alle aantijgingen, schrijft de BBC.

Gedurende trainingssessies in 2017 waar Taylor Brown moest helpen de flexibiliteit van zijn enkel te verbeteren, zou hij haar 2 keer hebben aangerand. Taylor stopte toen voor hem te werken, maar Brown vroeg haar om alsjeblieft weer voor hem te werken. Ze stemde in en volgens de documenten van de rechtbank werd ze in mei 2018 door hem verkracht.

Brown heeft totaal ander verhaal
Via zijn advocaat heeft Brown laten weten dat hij een heel andere kant van het verhaal kent. Nadat hij in 2017 een dik contract tekende en de bestbetaalde wide receiver van de NFL werd, zou Taylor met hem contact hebben gezocht en gevraagd of hij in een 'business project' wilde investeren. Hoeveel dan precies? een slordige 1,5 miljoen euro. Toen heeft Brown het contact verbroken tot Taylor in 2018 opnieuw contact met hem opnam. De NFL-speler denkt dat zij alleen achter zijn geld aan is.

De Patriots hebben intussen laten weten een onderzoek te zijn gestart en willen tot die tijd geen uitspraken doen.