Patriots, Chiefs, Saints en Rams naar Conference Championships (video’s)

14 januari 2019

ANP

We naderen het einde van het NFL-seizoen. Ook de play-offs zitten er zowat op. We weten daarom bijna wie er op 3 februari in Super Bowl 53 staan. Afgelopen weekeinde vond de Divisional Round plaats. New England Patriots, Kansas City Chiefs, New Orleans Saints en Los Angeles Rams overleefden die.


Dat betekent dat we de volgende wedstrijden krijgen in de Conference Championships:

New England Patriots @ Kansas City Chiefs (AFC)
Los Angeles Rams @ New Orleans Saints (NFC)

Brady laat klasse zien
In Foxborough ging het rap voor New England Patriots tegen Los Angeles Chargers. Bij de eerste 4 keer balbezit was het iedere keer raak. Zo snelde de ploeg van toekomstig Hall of Famer Tom Brady naar een 28-7 voorsprong. Die werd uiteindelijk niet meer weggegeven en daardoor staan de Pats komend weekeinde voor de 8ste keer op rij in de Conference Championship.

Mahomes is Colts de baas
Patrick Mahomes begon voor het eerst in z'n nog prille carrière aan een play-off duel in de NFL. Echt last van zenuwen had hij niet, al gooide hij geen touchdown. Wel was de quarterback goed voor een eigen rushing touchdown. Indianapolis Colts werd uiteindelijk eenvoudig aan de kant gezet: 31-13. Daardoor gaat Kansas City voor het eerst sinds 1993 naar een Conference Final.

Running backs doen Cowboys pijn
In Los Angeles versloegen de Rams Dallas Cowboys - het meest gehate team van de NFL. En dat kwam met name door C.J. Anderson en Todd Gurley. Beide running backs waren goed voor 100+ yards en scoorden respectievelijk 2 en 1 touchdowns. Voor het eerst sinds 2001 mogen de Rams, toen nog gebivakkeerd in St. Louis, naar de NFC Championship Game.

Fake play kantelt pot in New Orleans
Philadelphia Eagles, de regerend Super Bowl-winnaar, schoot uit de startblokken in New Orleans. Daar stond het binnen no time 14-0 in het voordeel van de Eagles. Via een fake punt kantelde het momentum in de richting van de Saints, die uiteindelijk met 20-14 wonnen.