Patriots na werkelijk krankzinnig slot naar Super Bowl ten koste van Chiefs (video)

21 januari 2019

Wat. Een. Wedstrijd. Niet normaal. Kansas City Chiefs en New England Patriots lieten zondagnacht zien hoe mooi American Football kan zijn. In de allesbeslissende wedstrijd om wie er naar de Super Bowl ging, was het echt genieten geblazen. De Patriots wonnen, via overtime, een spectaculaire pot: 37-31.


We moesten er even op wachten, maar na rust ontbrandde het duel volledig. Voor de break stonden er 14 punten op het bord, allemaal voor de Patriots, maar op het einde konden we er 62 noteren.

Brady beslist de pot - zoals gewoonlijk
Dat het duel richting overtime ging, was al bijzonder te noemen. Met nog 39 seconden op de klok had New England een voorsprong van 3 punten: 28-31. Toen stond Patrick Mahomes op. Via enkele geweldige plays zorgde hij ervoor dat de Chiefs via een rake field goal alsnog op gelijke hoogte kwamen.

Maar Tom Brady zou Tom Brady niet zijn als hij in de verlenging nog eens een tandje bij zou schakelen. Dat deed de 41-jarige toekomstige Hall of Famer dan ook. Op enkele benauwde momenten hield hij zijn hoofd koel en bezorgde zo de Patriots de overwinning.

Stuivertje wisselen
De Patriots dachten er even makkelijk vanaf te komen toen ze met 14-0 gingen rusten. Maar na de onderbreking gaf Kansas City flink gas. Het eerste balbezit was meteen raak: 14-7. New England vergrootte de voorsprong daarna door een rake field goal.

Kwart 4 werd pas echt gestoord. Daar was het stuivertje wisselen. Zo zag het scorebord eruit:

KC - NE: 14-17 (begin)
KC - NE: 21-17 (touchdown)
KC - NE: 21-24 (touchdown)
KC - NE: 28-24 (touchdown)
KC - NE: 28-31 (touchdown)
KC - NE: 31-31 (field goal)

Een rake field goal zorgde dus voor overtime, waar de Patriots uiteindelijk de beste bleken.

Op naar Atlanta
Hierdoor staat Brady samen met coach Bill Belichick in zijn 3de Super Bowl op rij - en 9de in totaal. Vorig jaar werd verloren, maar in 2017 ging het er met de winst vandoor. In Atlanta staat het tegenover Los Angeles Rams, dat eerder op zondag won van New Orleans Saints.