‘Probleemkinderen’ uit Netflix-serie schoppen het tot de NFL (video)

8 mei 2019

Ze moesten er gigantisch hard voor knokken, maar eindelijk hebben Dakota Allen en Ronald Ollie wat ze zo graag wilden: een contract in de NFL. En dat allemaal dankzij de Netflix-serie Last Chance U. Allen werd gedraft door Los Angeles Rams en Ollie tekende een contract bij Oakland Raiders.


Voor Allen was het zelfs een primeur: hij werd de 1ste Last Chance U-speler ooit die gedraft werd.Dit bericht bekijken op Instagram

Finishing off the 2019 #RamsDraft class with @dakota_allen40! 👊

Een bericht gedeeld door Los Angeles Rams (@rams) op


Wat is Last Chance U?
De serie kwam in juli 2016 op Netflix en gaat over de scholen East Mississippi Community College (seizoen 1&2) en Independence Community College (seizoen 3). Tijdens de afleveringen worden scholieren, allemaal American Football-spelers, gevolgd die problemen hebben gehad in hun leven. Bijvoorbeeld op school, maar ook buiten de klaslokalen (denk daarbij aan misdaden).

Veel van die spelers konden daardoor niet direct naar een goede universiteit waar ze college football konden gaan spelen of werden juist teruggestuurd naar junior college. Via Last Chance U kwamen de meesten weer op het rechte pad. Zo konden ze alsnog naar college-teams en sommigen dus zelfs naar de NFL.

Voorlopers
Allen (seizoen 2) en Ollie (seizoen 1) zijn niet de enige spelers spelers van Last Chance U die het tot de NFL hebben geschopt. John Franklin III en C.J. Reavis (beiden seizoen 1) spelen namelijk ook in de league. Reavis speelde zelfs als 1ste speler ooit uit de serie een wedstrijd in de NFL. Franklin III moet vooralsnog genoegen nemen met een plekje op de bank.