Seksuele intimidatie bij Washington Redskins: ‘De vreselijkste ervaring van m’n leven’

17 juli 2020

EPA

Binnen de organisatie van American football-club Washington Redskins heerst een cultuur van seksuele intimidatie. Dat verklaren 15 voormalige werkneemsters van de club in de Washington Post.


De vrouwen werkten tussen 2006 en 2019 bij de Redskins en hadden in die periode naar eigen zeggen geregeld te maken met seksuele intimidatie of ongewenst gedrag. Slechts 1 van de 15 vrouwen wil openbaar haar verhaal doen in de krant. Emily Applegate, die in 2014 en 2015 op de marketingafdeling van de Redskins werkte, vertelt dat de werkneemsters werd aangespoord om strakke kleding te dragen bij gesprekken met klanten.

Anoniem
De club zou niets hebben gedaan met klachten over onder meer betasting en ongepaste opmerkingen. De andere 14 vrouwen spraken op voorwaarde van anonimiteit met de krant, omdat ze bij hun vertrek bij de Redskins een geheimhoudingsverklaring hadden ondertekend.

'We lieten het toe'
"Mijn periode bij de Redskins was de vreselijkste ervaring uit mijn leven”, zegt Applegate. "Maar we lieten het toe, want ze herinnerden ons er vaak aan dat als we zouden klagen, er 1000 mensen zouden klaarstaan om onze baan zo over te nemen."

Al 3 ontslagen
Washington Redskins, dat onlangs aankondigde de naam en het logo van de club te gaan veranderen vanwege de gevoeligheden daarvan, heeft advocaten ingeschakeld om de aantijgingen te onderzoeken. "We nemen deze zaak heel serieus”, zegt de clubleiding. Inmiddels zouden 3 medewerkers zijn ontslagen, onder wie speaker Larry Michael en directeur Alex Santos.