Het verhaal van Kyler Murray: hoe hij 4.7 miljoen dollar liet lopen om zijn droom uit te laten komen

26 april 2019

Kyler Murray is best wel eigenwijs. De Amerikaan liet namelijk een miljoenencontract ter waarde van 4.7 miljoen dollar verscheuren om zijn droom achterna te gaan. Wat zijn droom was? Quarterback worden in de NFL. En dat is nu gelukt.


Afgelopen nacht werd Murray namelijk als 1ste gekozen in de Draft - de mogelijkheid voor NFL-teams om talent van universiteiten te strikken. Vanaf volgend seizoen gaat hij aan de slag als quarterback van Arizona Cardinals.

Bijzonder verhaal
Dat is opvallend te noemen, want Murray had immers al een profcontract bij een club in een andere grote Amerikaanse sportcompetitie: honkbal (MLB). Vorig jaar werd de pupil van Oklahoma Sooners in de 1ste ronde van de Draft daar als 9de gekozen door Oakland Athletics. Nóóit eerder werd een atleet in zowel de NFL- als MLB Draft in de 1ste ronde gekozen. Murray wel dus.

Maar hij koos niet voor een avontuur in de MLB, maar de NFL. Weg contract ter waarde van 4.7 miljoen dollar bij Oakland. Toch kan Murray wel eens een slimme keuze hebben gemaakt. En niet alleen omdat zijn droom nu in vervulling gaat, maar ook gezien het financiële plaatje.

Miljoenen harken
Over het algemeen verdienen spelers bij het honkballen meer dan bij American Football: gemiddeld 4.5 miljoen dollar tegenover 2.9 miljoen dollar. Maar gezien het feit dat Murray in de 1ste ronde van de Draft als 1ste gekozen is, zegt veel.

Neem nou Baker Mayfield, oud-ploeggenoot van Murray bij Oklahoma. Hij werd vorig jaar tijdens de Draft als 1ste gekozen in de 1ste ronde en heeft inmiddels een contract voor 4 seizoenen ter waarde van 32 miljoen dollar. Én hij kreeg een tekenbonus van 21.8 miljoen dollar. Niet zo'n slechte dus van Murray.
Bart van der Wijst