Arnold Vanderlyde over Paul: ‘Ik wil eerlijke gevechten, in 3 ronden ben ik klaar met hem’

7 juni 2021

Pro Shots
Paul Logan - Floyd Mayweather

Floyd Mayweather slaagde er vannacht niet in om Logan Paul knock-out te slaan. De Youtuber hield het de volledige acht rondes vol tegen de voormalig wereldkampioen en presteerde daarmee boven verwachting. Op het internet regent het teleurgestelde reacties van fans die het maar een saai gevecht vonden.


Een veelgehoorde theorie op Twitter is dat Mayweather zijn tegenstander gespaard heeft. Dit zou te maken hebben met het forse bedrag dat neergelegd moest worden om dit gevecht te bekijken. Een kleine 50 dollar (41 euro) kostte het om via het internet een live stream te kopen. Mayweather zou de fans een volledig gevecht hebben willen geven voor deze prijs en daarom niet voor de knock-out zijn gegaan. 

Saai gevecht
Verschillende grote namen binnen de vechtsport reageerden eveneens teleurgesteld. Bokser Brandun Lee liet weten dat hij Logan Paul wel knock-out zou hebben geslagen en MMA-vechter Michael Chiesa reageerde met zelfspot op de bokspartij: "En ik dacht dat mijn gevechten saai waren."

20 miljoen dollar
Francis Ngannou, wereldkampioen zwaargewicht bij de UFC, verbaasde zich vooral om het evenement in zijn geheel: "Het is bizar om te bedenken dat Logan Paul, die 1 wedstrijd bokste en die bovendien verloor, 20 miljoen dollar verdient met een demonstratiewedstrijd. Wat doen wij verkeerd?"

Arnold Vanderlyde
Voormalig bokser Arnold Vanderlyde liet eerder al weten geen voorstander te zijn van dit soort partijen en dat vind hij nog steeds. Vanderlyde waarschuwt de boksbond dat ze ervoor moeten zorgen dat de sport serieus blijft en ook serieus genomen blijft worden. Vanderlyde kijkt nu vooral uit naar Tyson Fury tegen Anthony Joshua in augustus: "Dat wordt een echte wedstrijd."

Circus
De voormalig topbokser vindt het jammer dat geld en show de boventoon lijken te voeren in het hedendaagse boksen: "Het is knap dat die knul 8 ronden blijft staan tegen Mayweather,  maar als Mayweather hem echt heeft gespaard vanwege het grote geld, dan is dat precies wat ik jammer vind aan dat geld. Ik hou van eerlijke en goede wedstrijden, dit was te veel circus van een Youtuber met een grote bek. Hij mag mij eens uitdagen, in drie rondes ben ik klaar met hem."

'Mayweather wil geld verdienen'
De verwachting is dat Mayweather meer dan 50 miljoen miljoen verdiende met het gevecht. Vanderlyde denkt dat geld Mayweather altijd zal kunnen blijven verleiden om mee te doen aan een nieuw spektakelstuk: "Mayweather is onvoorspelbaar, maar als hij geld kan verdienen, zal hij dat doen. Zijn bijnaam is niet voor niets money." Volgens Vanderlyde is de kans groot dat dit niet de laatste keer was dat we Mayweather in de ring hebben gezien.