Beitske Visser ontslagen uit ziekenhuis na crash: ‘Had een engel op mijn schouder’

28 augustus 2021

Het gaat gelukkig ietsje beter met Beitske Visser! De coureur raakte betrokken bij een heftige crash in de kwalificaties van de W Series en moest naar het ziekenhuis. Vrijdagavond laat gaf ze een update.


Visser maakt het goed maar de schrik zit er nog goed in. Op Circuit Spa-Francorchamps was het glad toen er 6 auto's betrokken raakten bij een voorval. Naast Visser ging ook Ayla Agren naar het ziekenhuis voor controles. Daar waar Agren gelukkig al snel ontslagen werd, bleef Visser iets langer in het hospitaal.

"Dank voor alle berichten", schreef Visser op social media. "Dit was eng, maar ik had een engel op mijn schouder denk ik. Gelukkig heb ik niks gebroken, maar ik heb wel pijn." De 26-jarige Visser rijdt sinds 2019 in de W Series en is onderdeel van team M.Forbes Motorsport.

Eau Rouge-bocht Spa
De bocht waarin het misging, de Raidillon, is al jaren een bocht van discussie. 2 jaar terug overleed de Franse coureur Anthoine Hubert op 22-jarige leeftijd na een crash in dezelfde bocht. Raidillon, ook wel Eau Rouge genoemd, is een zeer steile rechterbocht die sinds 1939 de l'Ancienne Douane haarspeldbocht afsnijdt.