Bottas maakt zich nog niet druk over verschil met Hamilton

24 maart 2017

Pro Shots

Valtteri Bottas was op de 1e vrijdagtraining in Melbourne maar liefst een halve seconde langzamer dan zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton. Toch maakt de Fin zich nog niet al te druk over het grote verschil tussen beide Formule 1-coureurs.


Tegenover Motorsport laat hij weten dat 'hij nog niet bezorgd is'. "Ja, het is een groot gat, maar het is pas vrijdag en pas mijn 1e echte test in een raceweekend met het team."

Sneller dan Max
Bottas was langzamer dan Hamilton, maar alsnog werd hij gewoon 2e. Daarmee was hij dus ook sneller dan Max Verstappen. Zaterdag wil hij het nog beter doen. "Ik gun mezelf de tijd om aan dingen te werken. Ik weet zeker dat ik morgen stappen kan maken en vanuit daar weer verder kan werken."

Ferrari's zijn een geduchte concurrent
Overigens is Verstappen volgens hem niet echt concurrentie, maar moeten ze bij Mercedes vooral rekening houden met Ferrari. "Ferrari ziet er goed uit. Je weet ook niet of ze nog wat achterhouden. Ik denk dat zij de beste tegenstanders zijn dit weekend. We onderschatten ze niet, want wij zijn nog lang niet zo zeker dat wij de snelsten zijn dit weekend", aldus Bottas.