Brabec pakt eerste dagsucces in beruchte woestijnrally

9 januari 2017

ANP

De Amerikaan Ricky Brabec heeft maandag de 7e etappe van de Dakar Rally bij de motoren op zijn naam geschreven. De coureur van Honda was verrassend de snelste in de proef tussen La Paz en Uyuni in Bolivia. Het is zijn eerste dagsucces in de beruchte woestijnrally.


Hij finishte 1.44 minuut eerder dan de Portugees Paulo Gonçalves (Honda) en was 4.43 sneller dan Sam Sunderland (KTM). De Engelsman deed echter wel goede zaken voor het algemeen klassement. Hij verstevigde zijn leidende positie door uit te lopen op zijn eerste belager Pablo Quintanilla (Husqvarna). De Chileen verloor bijna 6 minuten op Sunderland en heeft nu meer dan een kwartier achterstand.

Zware regenval in Bolivia teistert de Dakar Rally. De 5e etappe van vrijdag moest worden ingekort en de 6e etappe op zaterdag werd wegens de onbegaanbare wegen in het Andesgebergte helemaal geschrapt. Ook de 7e etappe werd aangepast en was daardoor flink korter dan de aanvankelijke route. Er bleef ongeveer 160 kilometer over waarin de stopwatch liep.