Correa blijft na horrorcrash op de Formule 2 nog minimaal 24 uur op de intensive care

2 september 2019

BSR/Motorsport Inc
correa-intensive-care-crash-hubert

Er is een medische update over de toestand van Juan Manuel Correa. De Formule 2-coureur, die op Spa in een afschuwelijk ongeluk met de overleden Anthoine Hubert betrokken raakte, moet nog minimaal 24 uur op de intensive care blijven.


Volgens Motorsport zijn er daarna plannen om de revalidatie van de Formule 2-rijder in Amerika voort te zetten. Tijdens de crash liep hij zwaar letsel op aan zijn benen, liep hij meerdere botbreuken op en blesseerde hij ook zijn ruggenwervel. Voldoende reden voor het ziekenhuis om de 20-jarige Correa nog op de intensive care te houden.

Op het Instagram-account van Correa werd een update over zijn situatie geplaatst. "Na een lange operatie om de fracturen in beide benen te herstellen, begint JM Correa aan zijn herstelproces. Hij moet nog minstens 24 uur op de intensive care verblijven. Zijn familie is dankbaar voor alle steunbetuigingen. Als zijn situatie stabieler is, wordt hij vervoerd naar Amerika voor een verder herstel in de komende maanden. JM is zeer verdrietig en leeft mee met de familie van Anthoine Hubert."

Eerbetoon op Spa
Daags na het dodelijke ongeval tussen Correa en Anthoine Hubert werd er in België niet door de Formule 2 geracet. Dit gebeurde wel bij de Formule 1 en daar werd van tevoren met een indrukwekkende minuut stilte de 22-jarige Hubert herdacht. Ook kwam er een spontaan applaus van de supporters in de 19e ronde, ter nagedachtenis van het racenummer van Hubert (19). Dat zag er als volgt uit.