Coulthard vindt dat W Series bij Formule 1 past

6 mei 2019

EPA

David Coulthard, oud-coureur in de Formule 1, is tevreden met de toevoeging van de W Series aan de autosport. ''Ik denk dat de W Series uitstekend past in de visie van de eigenaren van de Formule 1. We hebben ook een gesprek met ze gevoerd. Ze willen eerst zien hoe de klasse zich ontwikkelt'', aldus de Brit zondagavond.


De 1e race in de W Series werd zaterdag verreden op het Circuit van Hockenheim. Daaraan nam 1 Nederlandse deel: de Friese Beitske Visser. Zij eindigde als 4e. ''De race was nu bijprogramma van de DTM (Duits toerwagenkampioenschap) en daar zijn we blij mee, maar we zouden in de toekomst graag willen dat de Formule 1 ons omarmt. Australië wilde dit jaar al de W Series erbij hebben, maar dat vonden we toch nog te vroeg. Het kan geen kwaad de druk een beetje op te voeren bij de Formule 1'', aldus Coulthard.

De W Series is opgezet om de stap naar de Formule 1 voor vrouwen te vergemakkelijken. Voor de laatste vrouwelijke deelnemer aan de koningsklasse moeten we al terug naar het jaar 1976.