De Vries na nieuw succes: ‘Onwerkelijk gevoel’

7 oktober 2019

BSR
Nyck de Vries

Met Nyck de Vries gaat het de laatste weken prima. De Nederlander werd kampioen in de Formule 2, tekende een contract als Mercedes-rijder in de Formule E en won zondag ook nog eens de 6 uur van Fuji (Japan) in de LMP2 met Giedo van der Garde en Frits van Eerd.


De Vries reed het grootste deel van de race, in totaal wel meer dan 3 uur. Daarin scheurde hij rond als een beest. Met nog 2 uur te gaan nam De Vries over van Van Eerd en was de achterstand op de leiding in de race meer dan een ronde, zo'n 1,5e minuut. De Fries reed echter het gat dicht en haalde ook nog eens de Jackie Chan-wagen met Nederlander Ho-Pin Tung in.

'Lukt nooit'
De Vries was uiteraard superblij met zijn prestatie: "Ik kwam de pits uit en moest gelijk met Ho-Pin vechten. Snel heb ik daarna een move gemaakt en hem ingehaald. Ik dacht nooit dat we de achterstand (op de Jota van Anthoney Davidson, red.) konden inhalen." Dat lukte, want met nog 25 minuten te gaan lag De Vries na de laatste stops 6 seconden voor.

Podium
De doelstelling van De Vries was nog voorzichtig: "Ik hoopte op het podium te kunnen komen. Om samen op deze manier te winnen is onwerkelijk. Ik heb alles gegeven en ben blij dat we dit resultaat hebben behaald. Frits is zo gepassioneerd over autosport, bij verdient dit meer dan iedereen." De schatrijke Van Eerd is niet alleen rijder, maar ook financier via zijn bedrijf Jumbo.