Deur naar Formule 1 nog altijd op een kiertje voor De Vries: ‘Dat geldt ook voor Nyck’

12 september 2019

AFP

Nyck de Vries tekende woensdag een contract bij Mercedes in de Formule E. Een overstap naar de Formule 1 lijkt dan ook verder dan ooit, zou je zeggen. Maar daar wil Mercedes-teambaas Toto Wolff niets van weten. "Je weet nooit wat er kan gebeuren in de toekomst en wat er op je pad komt", sprak hij tegenover de Leeuwarder Courant.


De Vries had zichzelf ook graag in de koningsklasse van de autosport gezien. "Dat is de ambitie van elke jonge coureur. Ook van mij. Dat is geen geheim. Maar op dit moment is deze stap voor mij de beste keuze", aldus De Vries.

Leren van Mercedes
In tegenstelling tot de Formule 1, heeft de Formule E nog een hoop aan populariteit te winnen. "Het bestaat nog maar 5 jaar. Maar het heeft zich in die tijd ontwikkeld tot een van de meest professionele raceklassen naast de Formule 1. Als dan een grote fabrikant als Mercedes instapt en jou vraagt om voor ze te gaan rijden, moet je dat zien als een kans. En die grijp ik met beide handen aan", zei De Vries.

De kansen in de Formule 1 voor De Vries zijn nog steeds niet verkeken. Dat vindt Wolff. "Je weet nooit wat er kan gebeuren in de toekomst en wat er op je pad komt. Dat geldt ook voor Nyck. Niks is uitgesloten", stelde hij.

Toch gaat de focus van De Vries nu weer op de Formule 2, want daar kan hij over enkele weken wereldkampioen worden. "Dat is nog steeds het doel."