Dit is de opvolger van de vals spelende Formule E-coureur

19 juni 2020

BSR Agency

De Duitse autocoureur René Rast keert na zijn eenmalige optreden in de Formule E in 2016 nu terug in de elektrische raceklasse. Rast, in 2017 en 2019 kampioen van het Duitse toerwagenkampioenschap DTM, vervangt bij Audi de geschorste Daniel Abt.


De 27-jarige Abt werd eind vorige maand door Audi geschorst, omdat hij vals had gespeeld tijdens een virtuele racecompetitie. Hij bleek bij 1 van de laatste virtuele races niet zelf achter het stuur van de simulator te hebben gezeten, maar liet stiekem een professionele simracer zijn plaats innemen.

Geschorst bij Audi
De organisatie van de Formule E, die ook de online-competitie tussen de coureurs uit de elektrische raceklasse organiseert, diskwalificeerde Abt na de race. De leiding van Audi nam de zaak helemaal hoog op en besloot de coureur zelfs voor de rest van het jaar te schorsen.

6 races in Berlijn
Het Formule E-seizoen wordt na een maandenlange onderbreking vanwege de coronacrisis in augustus afgemaakt met 6 races in 9 dagen over het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn. Rast kruipt daar achter het stuur van 1 van de Audi's. De 33-jarige Duitser debuteerde in 2016 voor een ander team al in de Formule E. Dat was ook in Berlijn, maar dan op een stratencircuit in de Duitse hoofdstad.