Eerste DTM-race in Assen gaat naar Duitser; Frijns valt uit (video)

20 juli 2019

ANP
Marco Wittmann

In de allereerste DTM-wedstrijd op het TT Circuit van Assen is Marco Wittmann als 1e over de finish gekomen. Nederlander Robin Frijns spinde richting het einde van de natte baan en haalde de finish van de regenrace niet.


Assen neemt sinds dit seizoen de organisatie van de Deutsche Tourenwagen Masters over, nadat de organisatie er niet uitkwam met Zandvoort. Dat krijgt er uiteraard vanaf volgend seizoen wel de Formule 1 voor terug.

Frijns
De race van Frijns was eigenlijk al voorbij voordat die was begonnen. Tijdens de kwalificatie lekte zijn wagen olie en het team kon de Audi niet op tijd klaar krijgen om van de startgrid te beginnen. Frijns moest vanuit de pitstraat beginnen en reed wel een lekkere inhaalrace. Helaas crashte hij in de slotfase in de bandenstapels. Check de video's hierrr.

Müller profiteert
Vooraan leek Nico Müller weleens met de winst weg te kunnen lopen doordat hij lang doorreed tijdens zijn 1e stint. Nadat hij eindelijk zijn pitstop maakte, pakte Marco Wittman direct de kop over nadat Müller worstelde met zijn koude banden. Müller werd wel 2e, voor René Rast.

Op zaterdag zijn op Assen nog de W Series met Beitske Visser, zondag zijn de 2e kwalificatie en race voor de DTM.