F2-coureur Correa nog in kunstmatige coma: ‘We zien wel kleine verbeteringen’

14 september 2019

ANP

De familie van Formule 2-coureur Juan Manuel Correa heeft zaterdagochtend een update gegeven over zijn situatie. De 20-jarige Fransman was op 31 augustus betrokken bij de dodelijke crash van Anthoine Hubert op het circuit van Spa.


Correa ligt nog steeds op de intensive care en verkeert in een kunstmatige coma, aldus zijn vader in een brief. "Mijn vrouw en ik zijn steeds aan zijn zijde. Samen maken we goede dagen mee, maar ook slechte.  Maar met de steun van iedereen blijven we bidden voor Juan Manuel."

Stijgende lijn
"Juan Manuel blijft in een kunstmatige coma om zijn longen zoveel mogelijk rust te geven. Veel cruciale indicatoren zijn al vooruit gegaan, terwijl andere weer weinig achteruit zijn gegaan. De artsen blijven ons eraan herinneren dat zolang er een stijgende lijn te zien is, dat alles is wat we kunnen wensen voor Juan Manuel. De infecties zijn in ieder geval onder controle en de ademhalingsindicatoren blijven stabiel."

Steunbetuigingen
Vader Correa geeft aan dat, als Juan Manuel straks weer aan de betere hand is, extra operaties nodig zijn. Wel wil hij alvast iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen: "We lezen alles en tonen de berichten aan Juan Manuel. Ze helpen hem om te blijven vechten en nooit op te geven. Blijf daarom vooral steunbetuigingen sturen!"