F2-coureur De Vries valt in sprintrace net buiten het podium in Baku

Ziggo Sport

admin • 15:07, 28-04-2019 / Laatste Update: 18:11, 08-01-2024

Nyck de Vries is zondag als 4 geëindigd tijdens de Formule 2-sprintrace in Baku. Klassementsleider Nicholas Latifi won. De Nederlander van ART Grand Prix werd zaterdag in de hoofdrace al 2e.

Omdat in de sprintrace op zondag de eerste 8 coureurs van een dag eerder in omgekeerde volgorde van start gaan, begon De Vries vanaf de 7e plek. Hij verloor bij de start een enkele plaats, maar knokte zich vervolgens geduldig naar voren.

Chaotisch verloop

Een tijdje verliep de race rustig, maar toen ging het in korte tijd twee keer mis. Bij de herstart na de 1e crash was De Vries wakker, hij ging van 5 naar 3 en omzeilde de botsing die leidde tot een 3e safety car-situatie. Omdat het opruimen van de 3 betrokken wagens de nodige tijd in beslag nam, ging veel tijd verloren. Bij de 3e herstart van de middag stond nog een paar tellen op de klok, maar in de 2 rondes die nog werden gereden, verloor De Vries zijn podiumplek aan Jack Aitken, de winnaar van zaterdag.