Formule E heeft kalender rond met races in Mexico en New York

22 april 2021

videostill

De Formule E heeft zijn kalender voor dit jaar helemaal rond. 15 races in 8 verschillende steden telt het 7e seizoen in het officiële wereldkampioenschap van de elektrische sportwagens. De vooruitstrevende autosportklasse doet 3 continenten aan.


Vier races zijn inmiddels al verreden: 2 in Diriyah (Saudi-Arabië) en 2 in Rome. Nyck de Vries won eind februari in zijn elektrische Mercedes de 1e race van het seizoen.

Valencia en Mexico
Valencia is de volgende halte met 2 races op 24 en 25 april. Dan volgt de E-Prix van Monaco op 8 mei. Nieuw op de kalender zijn 2 races in het Mexicaanse Puebla op 19 en 20 juni. De organisatie kan niet terecht op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City, omdat het circuit dienst doet als tijdelijk veldhospitaal.

Amerika, Londen en Berlijn
New York is gastheer van ronde 10 en 11, met een stratencircuit in Red Hook, Brooklyn als decor. Vervolgens keert de Formule E terug naar Europa voor 2 races in Londen (24 en 25 juli) en de laatste races in Berlijn (14 en 15 augustus).

2 Nederlanders
De Vries en Robin Frijns zijn de Nederlandse deelnemers in de Formule E. Frijns staat na de 1e 4 races 3e in het kampioenschap, De Vries 5e. De Brit Sam Bird is de leider.