Gecrashte F2-coureur Correa heeft operatie van 17 uur succesvol doorstaan

3 oktober 2019

MotorSport Inc

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa heeft zijn operatie succesvol doorstaan. Afgelopen zondag werd de 20-jarige Fransman, die 5 weken geleden op de voor hem gecrashte Antoine Hubert botste, door chirurgen 17 uur lang onder handen genomen.


In een update laat Correa's familie weten dat de dagen na de operatie stressvol waren. De operatie mocht dan wel goed zijn verlopen, toch waren de 48 tot 72 uur daarna cruciaal voor een verder verloop van het herstel. Nu hebben de artsen nog meer vertrouwen, maar ze blijven Correa wel zorgvuldig observeren.

6 weken ziekenhuis
Correa herstelt in een Londens ziekenhuis en moet over 2 weken nog een operatie ondergaan. Deze is gelukkig wel minder complex. Artsen verwachten dat de Fransman in totaal nog 6 weken in het ziekenhuis moet liggen. Daarna zal alles in het teken staan van herstellen door middel van fysiotherapie en revalidatie. Ook daarna zal hij nog wat corrigerende operaties moeten ondergaan met als doel het volledige gebruik van zijn rechtervoet en -enkel terug te krijgen.

'Bedankt!'
Zelf laat Correa het allemaal maar gebeuren en is hij dankbaar voor alle steun. "Het was extreem zwaar en moeilijker dan alles wat ik fysiek en mentaal ooit heb meegemaakt. Ik ben nog steeds alles aan het verwerken van wat er is gebeurd en nog steeds aan de gang is. Ik wil iedereen bedanken, vanuit de grond van mijn hart, en weet dat je steunbetuiging een verschil heeft gemaakt."