Hamilton is erg verrast door snelheid van z’n Mercedes

24 maart 2017

Pro Shots

Hamilton was de allersnelste tijdens de 1e vrijdagtraining op het circuit Melbourne in Australië. Dat hij zó snel was, verbaasde hem zelf ook een beetje. Hij was meer dan een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas (die zich overigens geen zorgen maakt).


"Ik ben scherp en ik ben van plan om dat zo te houden", zei Hamilton tegen de BBC. "Het voelde geweldig om een auto te rijden die zo sterk is. Dat was verrassend, want ik wist niet hoe het zou gaan."

Fysiek zwaar
Het zou zwaarder zijn om de nieuwe F1-bolides te besturen, ten opzichte van vorig seizoen, maar daar had Hamilton gek genoeg eigenlijk geen last van. "Ik voelde mij goed in de auto en merkte niet eens dat het fysiek zwaarder was. Dat is positief, want ik heb erg hard getraind, zodat ik klaar zou zijn voor dit seizoen."

Gevaarlijke Ferrari's
Ondanks zijn puike tijd en een 2e plek van zijn teamgenoot waarschuwt Hamilton voor de Ferrari's.  "Ferrari is overduidelijk erg sterk en snel. Misschien rijden ze nog niet eens op vol vermogen, dat zullen we morgen zien. Toch denk ik dat wij zelf ook erg sterk zijn, en misschien zelfs wel een beetje sterker dan zij."