🎥 | Hierom kreeg de doorgeslagen karter Luca Corberi 15 jaar (!) schorsing

21 april 2021

Kartliefhebbers zullen Luca Corberi waarschijnlijk nooit meer in een kart zien. De FIA schorste het voormalige racetalent dinsdag voor de duur van maar liefst 15 (!!!) jaar voor deze doldwaze acties bij het WK van vorig jaar in oktober.


Door een voorval met concurrent Paolo Ippolito lag Corberi uit de race. Hij werd vervolgens kwaad en gooide vervolgens zijn bumper naar Ippolito en vloog hem na afloop volop aan. De vechtpartij, het over de baan heenlopen plús het bumpersmijten was voor de FIA genoeg om hem voor 15 jaar aan de kant te houden (tot hij bijna 40 jaar oud is, inderdaad).

Ciao
Corberi zelf was al helemaal klaar met de racerij en keerde de autosport al zijn rug toe. Desondanks wilden zijn juristen de schorsing vorige maand nog aanvechten. De FIA was daar doof voor. Zelf was hij ooit, in 2012, op zijn 15e wereldkampioen in de KF3. Al met al zonde, aangezien sommige voormalige kartmaatjes (George Russell en Lance Stroll) van toen nu in de Formule 1 rijden. 'Hoe haalde hij het in zijn hoofd?'... nou, aanschouw de video hieronder: