🎥 | Miljoen dollar-bonus Newgarden na zege op Road America, Rinus VeeKay 17e

Trevor Wagener • 00:17, 13-06-2022 / Laatste Update: 02:31, 12-12-2023

Josef Newgarden won zondag de IndyCar-race op het circuit Road America. Hij bleef zijn concurrenten Marcus Ericsson en Alexander Rossi voor. Rinus 'VeeKay' van Kalmthout speelde met een 17e plek geen rol van betekenis. Check hier de samenvatting!

Newgarden boekte zijn 3e zege van het seizoen. Met de overwinning verdiende hij een bonus van liefst 1 miljoen dollar. Van Kalmthout kende dit weekend daarentegen veel pech. Hij begon vanaf P17 aan de race en reed weliswaar al gauw naar voren, maar na dit duwtje van Christian Lundgaard viel de Ed Carpenter Racing-racer ver terug.

VeeKay 17e

VeeKay wist nog wat plekken te corrigeren, maar een hogere klassering was niet voor hem weggelegd. Plaaggeest Lundgaard werd 10e. Onder meer regerend kampioen Álex Palou haalde het einde van de wedstrijd niet.

De IndyCar-coureurs hebben nu enkele weken rust. De volgende race is op het Mid-Ohio Sports Car Course, op 3 juli.

Zie ook: 'Het verslag van de voor Max Verstappen succesvolle Formule 1-GP van Baku'

Josef Newgarden's win at Road America means he is the first driver to win on an oval, street course, and road course this year 👏

And bags himself $1 million for him, his team and charities of his choice 💰#IndyCar #Motorsport pic.twitter.com/qkyHlQZZpM